Open

Trekhaakmontage

Een trekhaak monteren bij Carteam Autoservice de Gelder.

Altijd snel en goed geregeld!

Carteam Autoservice de Gelder

Trekhaak monteren?

Heb je een trekhaak voor op je auto nodig? Een trekhaak monteren kan in veel gevallen een goede keuze zijn. Zo kun je hem gebruiken voor uw caravan of vouwwagen tijdens de vakantie, of kun je een aanhanger of fietsdrager aankoppelen. Of je nu kiest voor een vaste trekhaak, een afneembaar model of juist een wegdraaibare: wij monteren hem snel en kundig!

Vul eenvoudig je kenteken onderstaand in en ontdek welke trekhaken voor jouw model en merk auto beschikbaar zijn.

Twijfel je nog over welke soort je het beste kunt kiezen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je naast de trekhaak-montage graag met een deskundig advies.

CONTACT

Eenvoudig een trekhaak plaatsen

Via onze handige configurator kun je eenvoudig een afspraak maken voor de trekhaak-montage. De montage van de trekhaak kan hierdoor altijd tijdig plaatsvinden.
Het monteren van de trekhaak wordt kundig en snel uitgevoerd door onze ervaren monteurs. Dat zorgt ervoor dat je snel weer de weg op kunt.

CONTACT

Carteam Autoservice de Gelder
Carteam Autoservice de Gelder

Een trekhaak monteren in Ede

  • Wij gebruiken uitsluitend A-kwaliteit onderdelen
  • Een trekhaak monteren kan vaak snel gedaan worden
  • Wij werken met de beste merken zoals Brink, Bosal en Westfalia.
  • Via onze website ziet u gemakkelijk welke trekhaak past en wat de kosten zijn

Een vaste of afneembare trekhaak monteren

Je kunt meestal kiezen om een vaste of een afneembare trekhaak te laten monteren, dit hangt af van het merk en model van de auto. Een vaste trekhaak is doorgaans goedkoper dan een trekhaak die afneembaar is.

In sommige situaties is het juist verstandiger te kiezen voor een afneembaar model. Een afneembare trekhaak plaatsen doe je wanneer de trekhaak in normale situaties de zichtbaarheid van het kenteken in de weg zit, of bij sommige modellen wanneer uw auto uitgerust is met parkeersensoren.

Ook een wegdraaibare trekhaak monteren behoort tot de mogelijkheden. Ook belangrijke extra’s, zoals een witte kentekenplaten (voor fietsendragers en aanhangwagens tot 750 kg) kun je bijbestellen.

Daarmee heb je direct alles in huis om veilig met de nieuwe trekhaak de weg op te gaan. Heb je vragen, of ben je op zoek naar advies? Neem gerust contact met ons op, of ontdek de mogelijkheden via de tool op onze website.

CONTACT

Carteam Autoservice de Gelder

Hoe gaat het bestellen in zijn werk?

U kiest via de Carteam website de trekhaak en de kabelset en vult daarna de gewenste montagedatum in. De Carteam garage monteert op de afgesproken datum de trekhaak en rekent dit contant met u af.

 

Zijn de montagepunten vakkundig?

De Carteam autobedrijven staan technisch gezien op een hoog niveau. Onze bedrijven worden regelmatig getraind. U kunt vertrouwen op een vakkundige montage, ook bij de allernieuwste automodellen.

 

Kunnen er extra kosten worden berekend door het montageadres?

Ja, de Carteam garage kan extra kosten berekenen voor meerwerk dat buiten de standaard montage valt. Een voorbeeld hiervan: het is mogelijk dat er extra kosten worden berekend voor het aanmelden van de trekhaak aan de huidige auto-elektronica. Het kan ook zijn dat door aanpassingen aan de auto het monteren van de trekhaak wordt bemoeilijkt. Voorbeelden: een ingebouwde LPG installatie of een betimmerde laadruimte. De Carteam garage kan hiervoor extra kosten berekenen.

Voor het aansluiten van de constante stroomdraad, bedoeld voor bijvoorbeeld het aansluiten van een koelkast of het opladen van een accu, worden extra kosten doorberekend.

 

Mijn trekhaak staat er niet bij. Kunt u mij toch een offerte sturen?

Ja. Mailt u ons uw automerk, type, bouwjaar en kenteken en wij maken voor u een passende aanbieding.

 

Is er voor elke auto een trekhaak leverbaar?

Nee, er zijn automodellen waar geen trekhaak voor leverbaar is. 

 

Wanneer kies ik voor een vaste trekhaak of voor een afneembare trekhaak?

De standaard vaste trekhaak is goedkoper dan een afneembare trekhaak. Het kan zijn dat het beter is om een afneembare trekhaak te monteren voor de zichtbaarheid van de kentekenplaat. De kogel mag het zicht op de kentekenplaat namelijk niet blokkeren. Als de auto is uitgevoerd met parkeersensoren is het ook raadzaam een afneembare trekhaak te monteren. De sensoren kunnen de kogel namelijk als een obstakel zien en daardoor een alarmsignaal afgeven.
 

Wanneer kies ik voor een 7- of voor een 13-polige kabelset?

Een 7-polige kabelset wordt voornamelijk gebruikt voor aanhangwagens, fietsendragers en trailers en is standaard voorzien van een mistlampaansluiting.

Een 13-polige kabelset wordt voornamelijk gebruikt in combinatie met een caravan. De extra aansluitingen van de 13-polige kabelset zijn nodig voor de aansluiting van de stroom naar de koelkast tijdens het rijden, voor de binnenverlichting en de achteruitrijverlichting.

 

Wat is constante voeding?

Bij een 7-polige stekkerdoos is het niet mogelijk een constante voedingsdraad aan te sluiten. Voor deze functie moet een 13-polige stekkerdoos worden toegepast. In de caravan kunnen een aantal elektrische voorzieningen werken op de 12V-spanning van de auto-accu: bijvoorbeeld de binnenverlichting van de caravan, een waterpompje, een ventilator, een radio en tv. Deze apparaten gebruiken relatief weinig stroom en kunnen door aansluiting van de constante voeding altijd stroom van de auto-accu betrekken, ook als het contact van de auto uit staat.

Om een koelkast te laten werken tijdens het rijden, is het beter om ook geschakelde stroom aan te sluiten.

 

Wat is geschakelde voeding?

Bij een geschakelde voeding kan een koelkast aangesloten worden of een caravan-acculader. Er is voeding van de accu zolang het contact van de auto aanstaat. De toevoer van de voeding stopt zodra het contact van de auto wordt uitgezet. Op deze manier kan de koelkast de accu van de auto niet leegtrekken, zodat de auto niet meer kan starten. Een koelkast gebruikt relatief veel stroom, zodat een nieuwe accu binnen 4 uur leeg kan zijn indien de koelkast blijft werken als het contact uitstaat.

 

Wat is Check-Control?

Check-control is een lampencontrolesysteem, waarmee de werking van de achterlichten, remlichten en-/of mistlichten wordt gecontroleerd. Bij een defect aan één van deze lichten zal er een waarschuwing middels een controlelampje, symbool of tekst verschijnen op het dashboard. U kunt controleren of uw auto check-control heeft door de motor te starten, de lichtschakelaar aan te zetten, de stekker van een achterlichtunit te verwijderen en de rem in te trappen. Als het voertuig check-control heeft zal er een waarschuwing op het dashboard verschijnen.

 

Wat is Canbus?

De moderne Europese voertuigen zijn uitgerust met een Canbus systeem. CAN staat voor Controlled Area Network. Door de digitale besturing wordt het totaal aan bedrading sterk teruggebracht, wat leidt tot een gewichtsbesparing. Tegelijkertijd worden de mogelijkheden om nieuwe functies te integreren veel groter. Voorbeelden hiervan zijn TSP (trailer stabiliteitsprogramma), adaptieve remlichten (deze gaan feller branden als er hard geremd wordt), etc. Het gevolg is dat de verlichting voor de aanhanger niet meer eenvoudig bij de achterlichten kan worden afgetakt. De oplossing is even complex als eenvoudig. Het complexe deel is voor u opgelost in de nieuwe CANbus kabelset, het eenvoudige deel is de aansluiting. Direct na montage zullen alle wettelijk verplichte verlichtingsfuncties op de stekkerdoos beschikbaar zijn. De extra functies (mistlamp-uitschakeling, PDC-afschakeling, TSP-activering) zullen in veel gevallen pas werken na activering m.b.v. geschikte service-/diagnose apparatuur.

Auto onderhoud

Waarom Carteam Autoservice de Gelder?

Bij Carteam Autoservice de Gelder staat een gedreven team klaar om uw auto tegen een scherpe en eerlijke prijs te onderhouden. Carteam Autoservice de Gelder is dé specialist voor het onderhoud aan uw auto. Twijfelt u over wat er mis is met uw bolide? Geen probleem! Wij geven een helder advies.

Heeft u het nodig om mobiel te blijven tijdens uw onderhoud? Dan hebben wij vervangend vervoer op maat. 

Is vervanging van onderdelen op uw auto nodig? Dan gebruiken wij alleen A-kwaliteit materiaal.

CONTACT OPNEMEN